†††

Welkom Gast [Aanmelden]
Uw laatste bezoek: 14-11-2018, 00:32 Vernieuwen


ForumModelbouwRadiografische trucksWaterkanon laten draaien

Afdrukbare versie   Doorsturen   Struktuur weergave « Vorige onderwerp | Volgende onderwerp »
Spring naar nieuwste reaktie »
04-01-2006, 17:38

squad1


Senior lid

Aangemeld: 24-11-2004
Totaal aantal reactie's: 136
Waterkanon laten draaien

  Heren,
  voor mijn brandweerwagen ben ik de afgelopen dagen druk bezig geweest het waterkanon bestuurbaar te maken. Ik heb een servo's gekocht(GWS IQ 100 en 100 BB) en net als bij een vooras een hevel aan de pijp van het kanon gemaakt en de servo stuurt het kanon. Nadeel, slechts een kleine horizontale beweging van het kanon. Nu heb ik gehoord dat je een servo kunt "aanpassen" zodat hij blijft draaien. Ik wilde er een snaar aandrijving opmaken. Iemand ervaring hiermee? En waar kan ik snaren en wielen vinden om het uit te proberen?

04-01-2006, 19:45

Torpedo bouwer


Ere lid

Aangemeld: 24-10-2005
Totaal aantal reactie's: 525
Re: Waterkanon laten draaien (Re: squad1)

  Hoi Fred
  Jij bent dus ook lekker bezig geweest lees ik.
  Heb je nog wat aan de info van de SMD led's gehad?
  Even over jou vraag over de snaartjes e.d. ,ik denk Conrad of aan de betere modelbouwzaak:http://www.hobby-en-modelbouw.nl/
  Ik heb wel wat info gevonden over het vergroten van de draaihoek van een servo: http://www.uoguelph.ca/~antoon/gadgets/servos/servomod.html
  Dit geeft wel een blik in het inwendige van zo'n servo en misschien heb je er bij een andere toepassing wat aan.
  Ik zelf heb de vakantie gebruikt om de laatste sleepas van de Scania torpedo AFSLEEPWAGEN vertikaal te laten bewegen, om te voorkomen dat bij afslepen van de wat zwaardere auto's de achterassen te veel door de veren gaan en de neus omhoog komt.
  Ik zal binnenkort wel weer wat foto's plaatsen.
  Groeten John.


04-01-2006, 20:11

peter


Ere lid

Aangemeld: 06-09-2004
Totaal aantal reactie's: 360
Re: Waterkanon laten draaien (Re: squad1)

  Hallo Fred,

  Een waterkanon op schepen worden meestal aangedreven door een gewone servo met een groter wiel(schijf) op de servo (ongeveer 2 keer zo groot als op je waterkanon)en een kleiner wieltje (schijfje)op het waterkanon als de servo dan 90 graden draait dan draait je waterkanon 180 graden.

  Voor een snaartje kan je gewoon een elastiekje gebruiken.

  Groeten Peter.


  Groetjes Peter

04-01-2006, 21:27

wedico-robbe


Ere lid

Aangemeld: 16-10-2005
Totaal aantal reactie's: 467
Re: Waterkanon laten draaien (Re: squad1)

  Hoi,

  Op www.modelbouwforum.nl staat er een uitleg hoe je dit moet doen.
  ( de site doet het soms niet )

  Het staat ergens bij scheepen.
  Als ik er op kan komen zal ik het even zeggen waar het staat.


  Groeten Frank

  Teveel indeeŽn - te weinig tijd - te weinig geld - en geen goed gereedschap:P

04-01-2006, 22:08

squad1


Senior lid

Aangemeld: 24-11-2004
Totaal aantal reactie's: 136
Re: Waterkanon laten draaien (Re: squad1)

  Bedankt voor de reakties. Met een groter wiel op de servo heb ik geprobeerd, maar omdat de doorvoer voor het water in het midden van het wiel zit gaat dit niet lukken. Daarbij gaat de afstand tussen kleine arm en grote wiel dan verschillen en dat werkt natuurlijk niet. Systeem met snaar aandrijving lijkt mij het beste, ook geen probleem als het waterkanon ergens tegen aankomt, dan slipt hij gewoon door.
  John het adres voor de SMD LED's even opgeslagen, ben eerst even bezig om de watertank etc en kanon goed te krijgen, dan de opbouw uitrichten zodat ik de cabine kan maken. Zal nog even kijken op die site voor het ombouwen van servo's.
  Als het werkt zal ik een berichtje plaatsen.
  Fred

05-01-2006, 10:48

mbc-zl


Lid

Aangemeld: 13-07-2004
Totaal aantal reactie's: 102
Re: Waterkanon laten draaien (Re: squad1)

  als je n servo uitelkaar haalt, zit er ergens een punt waar ie tegengehouden word... dat stukje moet je weghalen, en de potmeter van de aansluiten wegnemen, en zo zorgen dat als je alles op de zender op 0 heb staan dan doe je via de potmeter draai je mee en zolang tot t motortje blijft stil staan, kzal vanmiddag ff voor de duidelijkheid wat fotows poste.. als je dit allemaal gedaan hebt heb je eigenlijk gewoon een soort regelaar met motor, dus je kan hem zo vaak rondjes laten draaien zoals jij dat wilt...

  suc6 alvast

  Greetzz marcel


  It's a boys dream

05-01-2006, 16:35

squad1


Senior lid

Aangemeld: 24-11-2004
Totaal aantal reactie's: 136
Re: Waterkanon laten draaien (Re: squad1)

  MBC-ZL, bedankt dat is precies wat ik wilde weten. Ik kon ook een vertraginsmotortje voor een scheepsradar oid nemen, maar die waren nogal [prijzig. En met met Multiswitch met twee prop kanalen dacht ik al dat ik een servo gewoon links of rechtsom kon laten draaien. Nu alleen even kijken of ik die Servo makkelijk uitelkaar kan halen. Wat bedoel je precies met potmeter van de aansluitenwegnemen???.

06-01-2006, 11:08

Henk


Ere lid

Aangemeld: 17-08-2004
Totaal aantal reactie's: 545
Re: Waterkanon laten draaien (Re: squad1)

  Ha Fred,

  Inderdaad werkt dit prima mocht het niet lukken met het modificeren ken ik wel een paar mensen die er ervaring mee hebben binnen onze club

  Kies liever wel een wat groter type servo. Hoe kleienerde servo hoe lastiger hetmodificeren is. Bij hele kleine servo's is de as van de potmeter vaak ook de as waar de laatste tandwiek\len omheed draaien. Dan moet jehet gat in de tandwielen net iets ruiner naken, zodat ze vrij kunnen draaien om de as. Anders gaat het niet goed werken.

  succes


  Greetz

  Henk

  Modelbouw Vereniging Papendrecht

10-01-2006, 12:15

squad1


Senior lid

Aangemeld: 24-11-2004
Totaal aantal reactie's: 136
Re: Waterkanon laten draaien (Re: squad1)

  Allen,
  gisteren resultaat geboekt. Door het gat van het tandwiel dat op de as van de potmeter draait iets groter te boren slipt deze nu over de as. De potmeter geblokkerd in de neutraalstand door een plastic strip in de regelaar te plaatsen, en de servo kan nu eindeloos links en rechtsom draaien en zelfs de snelheid kan geregeld worden door de Prop besturing op mijn multiswitch. Vanavond aan het stoeien om de snaaraandrijving te realiseren.

[Plaats een reactie] Pagina 1 van 1:   <<  1  >>


Copyright C & C DESIGN