ááá

Welkom Gast [Aanmelden]
Uw laatste bezoek: 24-09-2018, 22:25 Vernieuwen


ForumModelbouwRadiografische trucksProbleem met achteruitrij lichten module

Afdrukbare versie   Doorsturen   Struktuur weergave « Vorige onderwerp | Volgende onderwerp »
Spring naar nieuwste reaktie »
23-11-2009, 20:42

ricky


Nieuw lid

Aangemeld: 23-11-2009
Totaal aantal reactie's: 5
Probleem met achteruitrij lichten module

    Hoi,

    Ik heb een vraagje over het gebruik van de rem en achteruitrij lichten module van Conrad (190306-89). Ik heb deze gemonteerd (als aanvulling op de oude lichtunit van Tamiya tussen de ESC en de sound module) en in principe werkt deze, maar .... alleen als de gashendel ~30% openstaat. Dan pas geeft de unit de output van 5V pas door.
    De (Tamiya) geluidsunit voor de beeper reageert wel meteen indien de gashandel in zijn achteruit wordt gezet.

    Mijn model heeft een standaard motor en een ESC, maar niet een specifiek voor een truck. Voor realistisch gedrag in snelheid is dus maar een kleine uitslag nodig, dus het gaat niet goed werken denk ik.
    Zijn er mensen met soortgelijke ervaring en/of wat kan ik er aan doen?
    Ik heb ook geen idee hoe de unit weet of er weinig of veel gas wordt gegeven.

    Het toevoegen van een vertragingskast achter de verschellingsbak lijkt een mogelijke oplossing. Maar afgezien de mogelijke problemen met het inpassen van de kardan-as waar de accu zit, lijkt het mij wat overdreven.
    Alle ideetjes welkom.

    Groetjes,


    Patrick

25-11-2009, 01:05

marten77


Junior lid

Aangemeld: 15-07-2007
Totaal aantal reactie's: 67
Re: Probleem met achteruitrij lichten module (Re: ricky)

    Hallo Ricky,

    Ben je er zeker van dat de jumper op de juiste positie staat ?
    Deze zou in jouw geval op "BR & C" moeten staan.

    Mocht het nog niet naar behoren werken, dan is er helaas weinig aan te veranderen.

25-11-2009, 18:11

ricky


Nieuw lid

Aangemeld: 23-11-2009
Totaal aantal reactie's: 5
Re: Probleem met achteruitrij lichten module (Re: ricky)

    Hi Marten77,

    Ja, ben ik zeker van.
    Ik heb alle jumper settingen uitgeprobeerd, om er zeker van te zijn dat ik de goede heb en te testen wat de verschillen zijn.

    Heb je zelf ook zo'n module?

    Anderen met ervaring met deze module?

    Mijn motto is dat er altijd wat aan te doen is, je met het alleen weten te achterhalen.

    Groetjes,


    Patrick

25-11-2009, 22:45

marten77


Junior lid

Aangemeld: 15-07-2007
Totaal aantal reactie's: 67
Re: Probleem met achteruitrij lichten module (Re: ricky)

    Hoi Ricky,

    Nee, ik heb er zelf geen in gebruik.
    (daar ik dit makkelijk zelf zou kunnen maken )

    Maar aan de afregeling is niets te wijzigen, daar alles in die processor zit geprogrammeerd !
    Wat je nog kunt proberen, is om alleen deze module op je ontvanger aan te sluiten, zonder de MFU erbij.
    Het kan zijn, dat het signaal uit de ontvanger niet lekker aankomt als je ze beide parallel aansluit.
    Als die het zonder de MFU erbij wel goed werkt, dan beïnvloeden ze elkaar teveel.

    Welke zender gebruik je overigens ?

26-11-2009, 14:43

ricky


Nieuw lid

Aangemeld: 23-11-2009
Totaal aantal reactie's: 5
Re: Probleem met achteruitrij lichten module (Re: ricky)

    Hi Marten,

    Ik heb een Futaba T4YF zender.
    Heb ik ook al geprobeerd, aan het begin van mijn troubleshooting. Alleen een serie van ontvanger, de module en de ESC. Geen verschil in gedrag helaas.

    Heb net een reaktie van de leverancier:
    "I can only assume that it is because of too small input signal(amplitude). Some new receivers have an output signal less than 3V. It is too few for this old circuit, because it does not have input-forming unit."

    Als electronica leek zegt me dit niet zoveel. Kun jij er wat van maken?

    Hoe zou ik dit kunnen testen? Volgens mij staat er op het circuit altijd ongeveer 5V (zwart en rood).
    Wat ik nog niet begrijp is hoe de module de input krijgt van de ontvanger. Gaat dit over de witte draad (ik meet hier altijd ongeveer 0.18V)?

    Groetjes,


    Patrick

26-11-2009, 17:33

marten77


Junior lid

Aangemeld: 15-07-2007
Totaal aantal reactie's: 67
Re: Probleem met achteruitrij lichten module (Re: ricky)

    Hoi Patrick,

    Het kan inderdaad zijn, dat de puls uit de ontvanger te laag/zwak is.
    Ik weet niet hoeveel volt er max uitkomt.

    Deze puls komt vanuit die witte kabel en de min.
    Dit is met een standaard multimeter niet te meten, daar er geen constante spanning uitkomt.

    Mocht je (of een kennis van je) over een andere zenderset beschikken, probeer het daar eens mee.
    Dan kun je hopelijk uitsluiten, waar het probleem zich bevind.

    Kun je hem nog retour zenden naar C..... ?

    Hier alvast een andere module met dezelfde werking:
    http://www.2ehandsrc.nl/N_frame.html?http://w...bble-N_art_10399.php

    Succes...

26-11-2009, 21:21

ricky


Nieuw lid

Aangemeld: 23-11-2009
Totaal aantal reactie's: 5
Re: Probleem met achteruitrij lichten module (Re: ricky)

    Hi Marten,

    Ik heb nog een 2-kanaals setje liggen, dus 1 kanaal even aangesloten. Helaas, precies hetzelfde gedrag: pas bij een redelijke uitslag gaat de unit output leveren.

    Heb nog even gespeeld met de neutraal-setting en door een kleine positieve uitslag te geven bij het aanzetten, kan ik het net goed krijgen als ik een negatieve uitslag geef. Maar dit werkt alleen zolang ik het systeem aan laat.
    Ik heb dus het gevoel dat het leren van de neutraalstand niet helemaal juist gaat.
    Of komt dit op hetzelfde neer?

    Ik houd het alternatief nog even achter de hand.

    Bedankt zover.


    Patrick

[Plaats een reactie] Pagina 1 van 1:   <<  1  >>


Copyright C & C DESIGN