Welkom Gast [Aanmelden]
Uw laatste bezoek: 21-03-2019, 14:00 Vernieuwen


ForumModelbouwPresenteer uw model in aanbouwopel blitz

Afdrukbare versie   Doorsturen   Struktuur weergave « Vorige onderwerp | Volgende onderwerp »
Spring naar nieuwste reaktie »
02-02-2012, 21:03

volvokees


Nieuw lid

Aangemeld: 02-02-2012
Totaal aantal reactie's: 2
opel blitz

  mijn naam is kees ben al 22jaar lid van de minitrucker het meeste wat ik gebouwt heb zijn volvo,s maar nu ben ik aan een opel blitz begonnen wil er graag wat foto,s bij plaatsen kan iemand mij vertellen hoe ik dat doe

02-02-2012, 23:08

trilliwilli


Junior lid

Aangemeld: 14-08-2010
Totaal aantal reactie's: 57
Re: opel blitz (Re: volvokees)

  Hallo Kees,

  Om foto's te plaatsen moeten deze op een server staan. Laden vanaf je computer gaat helaas niet.
  Het makkelijkste is om een foto server te nemen, die zijn er speciaal voor ingericht.

  Veel mensen gebruiken imageshack, maar ik vind dit een vreselijke site en erg onhandig.Je kan ook http://www.mijnalbum.nl gebruiken, volgens mij staan hier ook een paar Minitruckers albums op.

  Makkelijker en mooier is http://www.photobucket.com , dit gebruik ik zelf.

  Hier kan je albums maken, en beter, elke foto heeft zijn eigen links eronder hangen, als je erop gaat staan en klikt met de muis, kopieert die automatisch de link.

  Deze link bevat dan de url van de foto en daarvoor en achter staat [IMG}URL {/IMG] De { } moeten eigenlijk [ ] zijn, maar als ik dat nu doe denk het forum al dat het een foto is en krijg je te zien, hier nog geen foto maar een krabbeltje, en die zie je ook als de link niet (meer) werkt

  Een foto moet dus altijd tussen deze IMG tags geplaatst worden, photobucket doet dit dus automatisch.

  Zorg bij het laden naar Photobucket dat je foto's niet te groot zijn, want de gratis account heeft een beperkte data limiet.
  Persoonlijk maak ik de foto's gelijk op maat voor het forum, want op het forum mogen de foto's niet te groot zijn, dit kost veel tijd om te laden, erg irritant.
  Gebruik als je een foto wel op groot formaat wil laten zien een directlink, je klikt de foto dan open in een nieuw scherm.
  Meeste forums accepteren maximaal 800x600, of 600x800 voor staande foto's en ik doe maximaal 199kb per foto. Dit is namelijk ook het maximum van het bouwmachineforum, die accepteert simpelweg niet groter.

  Voor het verkleinen van foto's gebruik ik ImageLightReziser, een geweldig en simpel programma dat als je op een foto staat en je rechtermuisknop indrukt, in het windows menu zit. http://www.obviousidea.com/nl/windows-softwar...light-image-resizer/

  Ik gebruik deze combinatie van programma en website al jaren en heb nog nooit problemen gehad. Je ziet vaak fotoservers die plat gaan of je account verwijderen als je een bepaalde tijd niet heb ingelogd, en dan verdwijnen de foto's uit een bouwverslag, daar erger ik me kapot aan.

  Is hier op het forum ook het geval, en een verslag is dan eigenlijk onleesbaar. ( en moet in mijn idee ook verwijderd worden, maar dat is een ander verhaal)

  Bij photobucket verloopt je account niet dus dan blijven de foto's zichtbaar.

  Het is niet makkelijk allemaal, maar als je het onder de knie hebt, is het een eitje.

  En hieronder een voorbeeld, eerste de foto op de juiste grootte, namelijk 800x600;  En hier een directlink naar de grote resolutiefoto, die kan je bijvoorbeeld gebruiken als iemand anders een bureaubladachtergrond van je model wilt gebruiken, en jij daar de perfecte foto voor hebt:

  http://i668.photobucket.com/albums/vv49/trill...lli/mbf/74d85e58.jpg

  Mooie is, deze foto's heb ik al een keer op photobucket gezet, en de link aanklikken en hier neerzetten was alles wat ik hoefde te doen, echt heel makkelijk.

  Veel succes.


  Met vriendelijke groet,

  William

18-02-2012, 16:28

trilliwilli


Junior lid

Aangemeld: 14-08-2010
Totaal aantal reactie's: 57
Re: opel blitz (Re: volvokees)

  Hallo Kees,

  Wil het al een beetje lukken met de foto's?

  Ik heb een uitgebreid verhaal achtergelaten en kan me voorstellen dat het lastig is als je niet handig bent met de computer ( weet niet of dat zo is )
  Verder ben ik wel benieuwd naar de vorderingen van de Opel, aangezien mijn opa vroeger ook een Blitz heeft gehad.


  Met vriendelijke groet,

  William

11-09-2012, 20:04

volvokees


Nieuw lid

Aangemeld: 02-02-2012
Totaal aantal reactie's: 2
Re: opel blitz (Re: volvokees)

[Plaats een reactie] Pagina 1 van 1:   <<  1  >>


Copyright C & C DESIGN