Links - Wedico

links---wedicoWedico is onze huisfabrikant waarop wij onze modellen baseren. Is niet helemaal schaal 1:16 (1:14,8 wordt ook genoemd). Wedico kenmerkt zich door zijn robuustheid, maar is niet de goedkoopste. Ook Wedico verbeterd af en toe zijn materiaal, wat problemen kan geven in de afstemming qua electra en koppelmateriaal (tussen trekkers en opleggers etc.)

 

Links - Leimbach

links---leimbachLeimbach is toeleverancier van zaken die grotere fabrikanten als Wedico laten liggen. Leimbach doet veel met hydraulica. Zo maken zij autolaadkranen, containerafzetsystemen, dieplepels, shovels etc. Leuk om te combineren met Wedico

 

Links - Graupner

links---graupnerGraupner gaat sinds kort ook voor de schaal 1:16 middels een zeer fraaie shovel. Hij lijkt wel heel erg veel op een model speelgoed dat Dickie in de aanbieding heeft. Graupner maakt hem dan wel radiografisch bestuurbaar.
Je zou denken dat er onderdelen zijn die uit de fabriek van Dickie komen.

 

Links - Seitz

links---seitzSeitz Modellbau

Velgen, naven en andere toebehoren

 

Links - ScaleArt

links---scaleartScale-Art, de fabrikant van de MAN-TGA maakt nog meer mooie auto's. Naast de Volvo FH en de Actros II zijn ze ook gestart met het bouwen van kippertrailers. Zeer fraaie modellen.

 

Links - Tokle

links---tokleDuitse fabrikant van kleinere onderdelen met betrekking tot de Wedico schaal. Velgen, trailerpoten, koppelschotels, vangmuilkoppelingen etc.

 

Links - Bruder

links---bruderBruder is van origine een speelgoed fabrikant. Vanwege de steeds betere kwaliteit wordt het ook meer en meer toegepast in de professionele modelbouw. Niet voor niets heeft Wedico op zijn goedkoopste model de Actros cabine van Bruder gebruikt. Ook de betonmixer is binnen onze club een aantal keren op een Wedico onderstel gezet, hetgeen tot fraaie resultaten leidt. Het is een fabrikant die in de gaten gehouden moet worden.

 

Links - Barnhausen

links---barnhausenBarnhausen Modellbau

Banden, in alle soorten en maten.

 

Links - Tamiya

links---tamiyaTamiya maakt prachtige modellen, maar wel een tandje groter dan Wedico. Deze auto´s rijden sneller, draaien minder kort door de bocht, reden om ze bij ons niet te gebruiken. Het brengt het geheel uit balans, zeker als er op één baan verschillende groottes rondrijden.
De modellen zijn wel zeer vakkundig gefabriceerd met een grote mate van details

 

Links - Dickie

links---dickieFabrikant van kinderspeelgoed, maar de laatste tijd met zoveel gevoel voor details dat onderdelen hiervan in de professionele modelbouw wordt toegepast. Dickie heeft een samenwerkingsverband met Tamiya, waaruit de Unimog is gefabriceerd. (is dan ook te groot voor onze baan).

 

Links - Robbe

links---robbeRobbe is een pietsie kleiner (bijna niet merkbaar), veel goedkoper, bezit meer details, maar heeft een duidelijk minder robuuste techniek. Bij de Minitruckers zijn een aantal modellen aanwezig die hiermee gemaakt zijn.
Soms zie je de cabines van Robbe, op een Wedico onderstel. Heb je voordeel van beide!
Robbe maakt Scania, MAN, Renault en diverse opleggers. Grote hit is de Linde H50 vorkheftruck. Plaatje!!

Robbe heeft op zijn site de bouwtekeningen in PDF formaat geplaatst. Wij hebben de links voor u op rij gezet (let op, het kunnen grote bestanden zijn):

 

Links - BAM

links---bamB.A.M. Modellbau

Cabine's en andere toebehoren.